Nieuws

 

Docenten en Muzikanten

Dilyana Kurdova

Dilyana KurdovaDilyana Kurdova uit Bulgarije is ondertussen een bekende docente in Nederland en België (en andere landen in Europa). In 2015 en 2017 hebben velen kennis kunnen maken met haar enthousiasme, liefde voor en gedegen kennis van de Bulgaarse volksdans.

Wat niet veel mensen weten is dat haar danscarrière begon in Griekenland. Tijdens een van haar studies heeft Dilyana 7 jaar in Athene gewoond (ze spreekt vloeiend Grieks) en zich daar ondergedompeld in de Griekse folklore, traditionele muziek en dansen. Dit was de aanleiding om haar eigen Bulgaarse folklore ook te onderzoeken

Tot nu toe heeft Dilyana nog niet de kans gehad om haar kennis van de Griekse dans over te brengen maar die gelegenheid komt nu. Afgelopen jaar is ze in de leer geweest bij Dick van der Zwan en ondertussen is ze zelf ook doorgegaan met onderzoek.

Tineke van Geel

Tineke van GeelTineke houdt zich al 25 jaar bezig met Armeense dans en heeft op haar vele bezoeken aan Armenië met diverse docenten gewerkt en ook zelf onderzoek gedaan naar de folklore en cultuur. Zij trainde met diverse dansgroepen en studeerde zowel aan de Sayat Nova dansacademie als de docentenopleiding in Yerevan.
Omdat veel dansmateriaal in Armenië nog nooit op geluidsdragers is uitgebracht, produceert zij CDs met Armeense muziek onder haar eigen Van Geel Records label. Ook leidt zij dansreizen naar Armenië die zich in grote internationale belangstelling mogen verheugen (zie: www.tinekevangeel.nl)

Tineke is een uitstekende docent, temperamentvol en vrolijk, waarbij je tegelijkertijd de diepe verbondenheid voelt die zij heeft met het Armeense volk en zijn trieste geschiedenis. Zij is ook buiten Europa een graag gezien docent en geeft cursussen in het Verre Oosten, Australië, de Verenigde Staten en Canada.
In maart 2006 ontving zij een onderscheiding van de Armeense regering voor haar inzet bij de verbreiding van de Armeense dans en cultuur.
 
Op de 3KC zal het brede aanbod van de Armeense dans, van temperamentvol tot lyrisch, van rustig tot 'macho' voorbij komen. Armeense dansen omvatten vaak niet alleen voetenwerk, maar ook armbewegingen. Enige danservaring is dus wel plezierig.

Bert Van den haute

Bert Van den hautelBert Van den haute begon al jong met Vlaams te dansen bij volksdansgroep Pajottenland. Hij is er niet meer weg gegaan en na de kaderopleiding tot dansdocent bij Danspunt geeft hij bij deze groep nu ook les.

Op de 3KC zal Bert met een zo divers mogelijk programma ons veel plezier laten beleven aan de Vlaamse dans.

 

 

 

Trediki

Wij zijn Trediki: 4 muzikanten met een passie voor lesbegeleiding en Balkanmuziek! Voor meer info: www.trediki.comTrediki met Okke, Hans, Simon, Bregje

 

Senlima

Senlima zal op zaterdagavond de Vlaamse choreografie "Goeie vangst" laten zien.

Voor meer info: www.senlima.be.

Senlimai

 

Wii Muzikanti

Wii Muzikanti speelt het bal op vrijdagavond.

Meer info via: www.wiimuzikanti.nl

Wii Muzikanti


Last modified: 07/10/2018 10:20:07 UTC